Show simple item record

dc.coverage.spatialSite: Québec, Québec, Canadaen_US
dc.coverage.temporal2006-2008 (creation)en_US
dc.creatorDaoust Lestage, Inc.en_US
dc.date2006-2008en_US
dc.date.accessioned2014-12-22T15:57:14Z
dc.date.available2014-12-22T15:57:14Z
dc.date.issued2006-2008en_US
dc.identifier253763en_US
dc.identifier.otherarchrefid: 3143en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1721.3/169402
dc.descriptionView into shelter and bench from the river side; One of two rest pavilions (the other is in front of the Quai des hommes). The rest pavilion creates a further spot to sit and reflect on the St. Lawrence. "Restoring the river to Quebec" is the mandate that was given to the National Capital Commission Quebec for the realization of the Promenade Samuel-De Champlain. This was once one of the most degraded shoreline areas. The pavilions are made of rough sawn wood in celebration of the history of the timber industry in the area. They are shelters with a bench, water fountain and bike racks, situated between the bike path and the pedestrian path. Source: Commission de la Capitale Nationale Quebec; http://www.capitale.gouv.qc.ca/ (accessed 7/28/2014)en_US
dc.format.mediumwood; steelen_US
dc.rights© Scott Gilchrist, Archivision, Inc.en_US
dc.subjectarchitectureen_US
dc.subjectcontemporary (1960 to present)en_US
dc.subjectparks (recreation areas)en_US
dc.subjectRiversen_US
dc.subjectrest shelteren_US
dc.subjectscenic viewsen_US
dc.subjectTwenty-first centuryen_US
dc.titlePromenade Samuel-De Champlain: Rest Pavilionen_US
dc.typeimageen_US
dc.rights.accessLicensed for educational and research use by the MIT community onlyen_US
dc.identifier.vendorcode1A2-C-QC-PSC-G09en_US
vra.culturalContextCanadianen_US
vra.techniqueconstruction (assembling)en_US
vra.worktypegarden structureen_US
dc.contributor.displayDaoust Lestage, Inc. (Canadian architectural firm, active ca. 1990)en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record