Show simple item record

dc.coverage.spatialSite: Paris, Île-de-France, Franceen_US
dc.coverage.temporal1988-1992 (creation)en_US
dc.creatorMeier, Richarden_US
dc.date1988-1992en_US
dc.date.accessioned2013-05-07T17:34:52Z
dc.date.available2013-05-07T17:34:52Z
dc.date.issued1988-1992en_US
dc.identifier214252en_US
dc.identifier.otherarchrefid: 170en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1721.3/121634
dc.descriptionVertical view, from northwest; The headquarters and production facilities for Canal+, on the left bank of the Seine, just west of the Pont Mirabeau and just east of the Parc Citroen, is divided into a western wing for administration facing the Seine, and a wide, eastern wing for audio-visual production. Conceptually, Canal+ depends on a series of delicately tessellated membranes. Of primary importance is the combination of clear, translucent, and opaque white glass that make up the curtain wall on the river facade, in conjunction with the projecting, lightweight aluminum brise-soleils along its entire length. A similar curtain wall is on the southern facade of the audiovisual wing facing the park. Source: Richard Meier & Partners; http://www.richardmeier.com/ (accessed 12/2/2007)en_US
dc.format.mediumglass; white glass; aluminum; steelen_US
dc.rights© Scott Gilchrist, Archivision, Inc.en_US
dc.subjectarchitectural exteriorsen_US
dc.subjectcontemporary (1960 to present)en_US
dc.subjectModernisten_US
dc.titleCanal+ Headquartersen_US
dc.typeimageen_US
dc.rights.accessLicensed for educational and research use by the MIT community onlyen_US
dc.identifier.vendorcode1A1-MR-CH-A2en_US
vra.culturalContextFrenchen_US
vra.techniqueconstruction (assembling)en_US
vra.worktypebroadcasting studioen_US
vra.worktypeoffice buildingen_US
dc.contributor.displayRichard Meier (American architect, born 1934)en_US


Files in this item

557.8Kb
JPEG image
1.744Mb
JPEG image
22.96Kb
JPEG image

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record